top of page
6M  10M  10D  20M  BAL  10T   30T   FII  FIO
Blanco logo veld

Koninklijke kruisboogmaatschappij der Heidevrienden

Kalmthoutse Steenweg 151

 

 2990 Wuustwezel

Voorzitter Leon Pellis: leon.pellis@telenet.be

 

Wij organiseren op vrijdagavond op regelmatige basis (tweemaal per maand) oefenavonden in ons lokaal. Deze oefenavonden starten in februari en eindigen in de maand september. De kalender hiervan wordt opgemaakt in het begin van het seizoenen aan alle leden en geïnteresseerden meegedeeld.

 

Onze vereniging maakt deel uit van de Kempische Bond der Kleine Kruisboogmaatschappijen(KBKK). Jaarlijks organiseren we daarom een bondsschieting in ons lokaal. Deze schieting is gespreid over twee weekends. Onze schutters nemen zelf ook deel aan de schietingen van de KBKK (bondsschietingen, schildschieting, Prijs Jan Vogel, Kamp Kempen–Zundert,...)

 

Vanaf januari 2021 zijn we ook lid van de Landelijke Unie der Kruisboogschutters (LUK).Hierdoor kunnen onze schutters deelnemen aan de door hen georganiseerde wedstrijden.

Het doel van onze vereniging bestaat eruit om alle aangesloten leden in de gelegenheid te stellen om de kruisboogsport te beoefenen op oefenavonden en in allerlei georganiseerde wedstrijden.

De afstand waarop we schieten bedraagt steeds 20 meter. Eenmaal per jaar (maand augustus)organiseren wij ook een Koningsschieting. We schieten dan op onze wip, waarbij de winnaar tot koning gekroond wordt.

Naast het sportieve aspect heeft onze club ook oog voor het ontspannende aspect. We organiseren jaarlijks een barbecue, een teerfeest, een appelbol-en worstenbrodenfestijn, een quiz,... Op die manier ontmoeten we elkaar ook in een meer ontspannen sfeer waarbij vriendschappen voor het leven gesmeed kunnen worden. We willen immers een vereniging zijn waar jong en oud zich als echte vrienden thuis mogen voelen.

bottom of page